Hem iniciat les obres!!

con No hi ha comentaris

SEO_0997_00017

El 17 de febrer vam col路locar la primera fusta, al solar de Can Batll贸, on es construir脿 l鈥檈difici que ubicar脿 28 pisos pels socis habitants, com ha destacat l鈥橦elena Febr茅s, s貌cia habitant i portaveu de La Borda. El solar ha estat cedit per 75 anys a la cooperativa i la propietat 茅s col路lectiva, no individual. A m茅s, tindr脿 la m脿xima qualificaci贸 verda o ecol貌gica i, per aix貌 ja ha guanyat el premi europeu Producci贸 Social de l鈥檋脿bitat 2016, que entrega l鈥檕rganitzaci贸 Urbamonde.

Josep Maria Montaner, Regidor d鈥橦abitatge de l鈥橝juntament de Barcelona, va valora l鈥檈sfor莽 comunitari, l鈥檃rrelament territorial i la vessant ecol貌gica del projecte. A m茅s, va insistir en qu猫 s鈥檈nceta un nou cam铆 d鈥檃cc茅s a l鈥檋abitatge que actualment es troba polaritzat entre la compra i el lloguer.

Ramon Paqual, de la cooperativa de serveis financers Coop57, va considerar el dia com a molt feli莽 i destaca que m茅s enll脿 de les bondats del projecte, la pedagogia del mateix, explicar el model 茅s un capital molt important. En Xavi Palos, de la Xarxa d鈥橢conomia Social i Solid脿ria, XES, considera que el projecte sintetitza tots els valors de l鈥檈conomia solid脿ria i, en Jordi Soler, de Can Batll贸 que contribueix a la construcci贸 d鈥檜n m贸n paral路lel que substituir脿 a l鈥檃ctual. Finalment, la Lali Dav铆, de la Fundaci贸 LaDinamo va destacar la import脿ncia de la replicabilitat arreu del territori i el fet que el model ja existeix amb 猫xit des de fa m茅s de 50 anys a Uruguai i Dinamarca.

L鈥檕bra t茅 un pressupost de gaireb茅 3 milions d鈥檈uros que aconseguirem a trav茅s de aportacions dels socis, un cr猫dit de Coop57 i una campanya de captaci贸 de socis i aportacions de capital i donacions i les obres estaran acabades l鈥檃bril de 2018.

L鈥檈difici de La Borda 茅s pioner en noves pol铆tiques p煤bliques d鈥檋abitatges pee al propi Ajuntament, que ha fet sortir a concurs set solars municipals per a la construcci贸 d鈥檈dificis cooperatius amb caracter铆stiques similars. Tamb茅 s鈥檋an activat altres col路lectius ciutadans que volen fer un projecte similar, com 茅s el cas de la cooperativa de Vallcarca.

La Borda pret茅n garantir amb aquesta construcci贸 l鈥榓cc茅s a un habitatge digne i assequible, desmercantilitzar l鈥檃llotjament per evitar usos especulatius, generar un proc茅s col路lectiu de definici贸 d鈥檜n nou model de producci贸, gesti贸 i tinen莽a de l鈥檋abitatge alternatiu, crear noves formes de conviv猫ncia, de vincle i d鈥檃utoorganitzaci贸 comunit脿ria, crear un model generalitzable en l鈥櫭爉bit de l鈥檋abitatge p煤blic, i, finalment, aprofitar el m脿xim els recursos existents i reutilitzar-los d鈥檜na forma ecol貌gica i sostenible.