La Borda premiada als European Responsible Housing Awards 2019

con No hi ha comentaris

La Borda ha estat reconeguda als tercers European Responsible Housing Awards. En aquesta convocatòria s’han presentat 87 propostes de 16 països diferents.

El premi que va començar el 2014 com una iniciativa finançada per la Unió Europea, centrada en la responsabilitat social dins del sector de l’habitatge social i assequible; ha esdevingut una oportunitat única per als proveïdors d’habitatges públics, socials i cooperatius per demostrar èxits, innovacions i bones pràctiques a nivell europeu.

La Borda ha estat guardonada amb un premi especial a la innovació. També ha quedat finalista en la categoria “More than a roof” (Més que un sostre), junt amb les 4 iniciatives següents:

 • Nettelbeckplatz – Berlín, Alemanya (guanyadora)
  La cooperativa d’habitatge Berliner Bau- und Wohnungsgenossenschaft von 1892 eG va dur a terme una renovació experimental i innovadora d’un complex d’habitatges socials de la dècada de 1970 (dels anys setanta), que incloïa adaptacions i addicions / extensions (d’apartaments moderns, tallers i solucions habituals per a una varietat de llars), utilitzant estratègies de construcció innovadores, tecnologies que afavoreixin l’energia, milloren l’accessibilitat, amplien els espais comuns i donen suport a la comunitat autoorganitzada.
 • Prevenció dels desnonaments mitjançant intervenció de treballadors socials – Viena, Àustria
  Amb l’objectiu de proporcionar un allotjament adequat i assequible, l’empresa municipal d’habitatge Wiener Wohnen va adaptar el seu enfocament per incloure la gestió de casos, amb l’objectiu específic de prevenir el desallotjament mitjançant la intervenció dels treballadors socials.
 • The Block – Hèlsinki, Finlàndia
  L’empresa social Setlementiesias promou la vida en blocs multigeneracionals, un enfocament innovador, centrat en l’usuari i un habitatge social integral, exemplificat en el seu projecte “El bloc”. 262 apartaments d’apartaments per a estudiants, famílies, persones grans i 20 usuaris en cadires de rodes.
 • Community Land Trust-Brussel·les – Saint-Gilles, Bèlgica
  L’organització sense ànim de lucre Community Land Trust-Brussel·les desenvolupa habitatges ocupats permanentment per propietaris en terres controlades per la comunitat. Utilitzant fons de la Regió de Brussel·les Capital, es desenvolupen cases per a persones amb ingressos baixos i la terra roman propietat de la comunitat de CLTB. 10 habitatges estan habitats, 40 llars estan a punt de traslladar-se el dia, amb més de 100 en preparació.

Els premis es van entregrar el 6 de juny a Lió (França), durant l‘International Social Housing Festival, on va assistir un soci de La Borda.